NM Stafett

Postet av Morten Andreas Løchen den 30. Jan 2020

De tre som skal representere Hemsedal på Konnerud til helga er som følger. 

1. etp: Kasper

2. etp: Trym

3. etp: Sevat


Disse tre unge herremennene har hatt hver sin gode sesong, relativt sett. Kasper har vunnet Gravsetrennet (!) og trent bra inn mot sesongen etter en sykdomsperiode i høst. Trym har gjort det bra i Skandinavisk cup og ble så sent som på torsdag topp 50 i NM 15km fri teknikk. Sevat studerer i Trondheim og trener på og gjør det han kan i kampen mot tyngdekraften der oppe. 


Spesielt for årets utgave av NM-stafetten er at alle tre etappene går i fristil. Det naturlige oppfølgingsspørsmålet blir da om Hemsedal-laget er tjent med det eller ikke. Artikkelforfatteren spår at så lenge diagonalens herre, Ola Jordheim, ikke stiller for Hems er det minst en break even da de tre som går alle er meget gode i skøyting!


Hvordan ser du, Kasper, på den viktige førsteetappen? 

- Mine forventninger til 1. etappe er at det kommer til å bli et kaos uten like og trange løyper. Og med skate og fellestart med masse gale skifolk må det bare bli det glade vanvidd. Håper å ta en del plasser i starten og komme meg opp til noen gode rygger og slå følge med dem resten av løpet. 


Hvordan tar du stafettpinnen videre, Trym?

- Håper å få best mulig rygger fra Kasper så jeg kan spare litt krefter innimellom, men samtidig få ut kreftene og disponere bra. Tar jo selvfølgelig det utgangspunktet og plassen jeg får, og er klar til å gå alt fra start og pang-åpne om det må til, før løpet setter seg litt. Jeg håper på å få Sevat ut i en best mulig gruppe, i den grad det lar seg gjøre. Løypa er forholdsvis lett, og kan fungere som en hengeløype, derfor viktig å finne en god rygg fortest mulig om man makter og er i posisjon.


Sevat, du som tidligere har gått med tilnavnet O2-prinsen i Hemsedal Langrenn må vel kanskje finne deg i være lagets svakeste kort, i år? 

- Det er nok fare for det ja. Kasper og Trym kommer nok til å gå så fort at jeg vil gå ut sammen med antatt mye sterkere løpere, så min kanskje viktigste oppgave må bli å ikke bli for ivrig ut fra start. For min del handler det nok om å ta mest mulig vare på det utgangspunktet jeg får. Prøve å finne ein rygg å henge på og bite tennene sammen inn, derfra.


Mange hemsedøler er lidenskapelig opptatt av rivaliseringen mot Gol Idrettslag og pølsene som holder til der nede i tjukklufta si. Du som kjenner til skimiljøet fra innsiden, Trym - kunne du tenkt deg å si noe om det antatte styrkeforholdet mellom HIL og GIL før årets store duell? 

- Vi er nok solide underdoger, men man skal aldri avskrive Hemsedal helt i den kampen. På papiret vil det være en saftig skrell om vi tar dem, med en toppløper i WC i Pål Goberg. Men denne stafetten kan inneholde en god del elementer - med posisjonering - smal løype (derav muligheter for stavbrekk og fall m.m). MYE kan skje, og man skal aldri si aldri! Men jeg tror jeg uttaler meg på vegne av alle når jeg sier at vårt mål først og fremst blir å forsøke og komme topp 30. Vi er i år i den posisjonen at vi ikke er forhånds-seeda blant de 30 beste slik som vi har vært før om åra. Så denne trekninga kan være avgjørende. 130 lag på start, og da kan det være ganske håpløst å gå fra en 100 posisjon til topp 30 til slutt. Vi krysser fingrene for en god startplassering!


Vi sitter i alle tilfeller klare på NRK med Hems IL-bunaden i sofaen søndag formiddag! Heia heia! 


Bildetekst: Ankermannen avbildet sammen med artikkelforfatteren på fjelltur i Skjolden for noen år siden. 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline