En liten close up med Trym Halbjørhus

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 5. Jan 2020

I helga har det vært Skandinavisk Cup på Nes i Akershus. På rennprogrammet sto det skøytesprint fredag, 3mil skøyting lørdag og 15km klassisk søndag. 


På prologen på fredag ble Trym nr. 13, noe HILLs journalist erfarer som hans beste prologresultat i SC noen gang. Håvard Solås Taugbøl var raskest, og Trym var 6 sekunder bak. Mellom dem var det verdenscupløpere i sterke navn i fleng. 

- På fredagen leverte jeg en meget god prolog, jeg blir nr. 13. Det var veldig moro, med det høye nivået i SC er det langt ifra noen selvfølge å gå videre. I kvartfinalen følte jeg meg sterk og lå i perfekt posisjon som andremann hele veien, men like før siste sving blir jeg sklidd inn av to svensker som hadde fått dragsuget mitt ned mot stadion. Heatet gikk fort, men jeg var dessverre 0,4 sekunder unna å gå videre til semifinale som "lucky looser". 

- Sånn er det noen ganger, men jeg følte virkelig at jeg hadde noe å gjøre i en semifinale, for kroppen var helt rå denne dagen. Så litt bittert var det, men til syvende og sist så fikk jeg endelig mitt «gjennombrudd» på sprint som jeg har ventet lenge på. Jeg ble til slutt nr 18, noe som ga 23 poeng i den skandinaviske cupen.


På lørdag var det 30km intervallstart i fristil. Finn Hågen Krogh, som neppe trenger ytterligere introduksjon for lesere av denne artikkelen, vant rennet, og Trym var 5 minutter og 1 sekund bak. 

- På lørdag gikk jeg et jevnt og godt løp frem til 27 kilometer. Der var det total stopp. Jeg fikk store synsproblemer og sleit med å se konturene og i det hele tatt å se løypa. Om det var en god, gammeldags saftig næringssmell eller noe annet er vanskelig å si, men det kom utrolig brått på. Jeg vingla meg i mål, og regner med å ha tapt ca 2 min derfra til mål. Jeg lå 3 minutter bak da det gjenstod én runde (25km). 

- I målområdet ble jeg tatt hånd om av helsepersonell som fikk en nesten bevisstløs og likblek kar fra Hemsedal ut av målområdet og inn på sykestua.. Jeg endte på en 48.plass etter å ha tapt 15 plasser siste 4 kilometer.


Mange ville kanskje tenkt at da var SC-helga over for denne gangen, men ikke for denne gutten!

- Kroppen kvikva gradvis til etter målgang, og jeg bestemte meg raskt for at jeg ville revansjere dette på søndagen. Jeg hadde fått klarsignal fra legen, og det var duket for 15km klassisk på søndagen. Jeg måtte selvsagt føle litt på om kroppen var klar for en så stor påkjenning igjen etter lørdag, men viljen til å forsøke var stor.


Det var det stor spenning tilknyttet søndags renn, men ikke bare på grunn av legebesøket dagen i forveien. 

- Dette ble nemlig mitt første klassiske distanserenn på nærmere et år, da jeg har hatt ryggproblemer når jeg tar i bruk den diagonale bevegelsen i klassisk. Det har vært til stor hinder i utviklingen min i klassisk, men nå har den endelig blitt såpass fungerende at jeg kan gå distanseløp i klassisk igjen.

- Det hele ble en stor opptur der jeg går meg inn til en god 52.-plass med ca 200 startende, bare 1.41 bak vinner (Magnus Stensaas, journ.anm.) på 15 kilometer. Det ble en godt punktum for en strålende helg sett under ett for meg.


Med andre ord meget gode nyheter for alle oss som følger Hemsedal-, (<3 Team Monster- <3 ) og Team Hallingdal-løperne tett! Vi ønsker Trym lykke til videre med sesongen! Neste viktige rennhelg blir Norgescup på Lygna og to uker. Stay tuned! 0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline