Pre race portrett før La Diagonella med Jakob Mestvedthagen

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 18. Jan 2019

Nå i år har du blitt en del av Team NTNUI Sweco. Hvordan har det vært å debutere i et langløp med en skikkelig sponsor i ryggen? 

- Største overgangen er vel at det er et opplegg rundt, og at det ikke blir så mye organisering for min del, med overnatting, leiebil osv. En annen overgang er jo at min tidligere "hovedsponsor" og sjefssmører (les: Far) er igjen hjemme og jeg må prøve å stelle istand like gode ski som han får til.


Hvordan ble Kaiser Maximillian Lauf forrige helg, for din del?  

- KML ble kortet ned med 20 km pga ekstremt stor snøskredfare i den ene dalen løpet skulle gå i. Heldigvis for meg var dette 20 km flatt stakeparti, noe som gjorde det enkelt for meg å velge å gå med festesmurning (hvilket jeg er evig glad for i ettertid). Det var ekstremt løse forhold og ikke mye spor igjen ettersom damene startet 1:15t før herrene. Løpet ble tungt, spesielt på flatene og nedover da jeg tapte i forhold til de som gikk på blanke ski (som stort sett var alle jeg gikk rundt), men sluttresultatet med en 67. plass var meget bra.


På lørdag er det det nokså nye rennet, La Diagonella i Sveits, som står på tapetet. Kan du si litt om løypa, race plan og hva som skal til for at du sier deg fornøyd etter målgang? 

- La Diagonela har en mye flatere profil sammenlignet med Maximilian, så jeg har bestemt meg for å gå på blanke ski. Forholdene ser ut til å bli faste og fine. På startlista er det ikke like mange eliteutøvere som i Maximilian, så har et håp om å komme rundt topp 50 og kunne sanke mine første Ski Classics-poeng


Den 3. mars går Vasaloppet av stabelen, og for deg, som for alle andre skikkelige langløpere, er dette sesongens hovedmål. Hvordan ligger du an frem mot det 9 mil lange turrennet mot Mora?

- Jeg regner med at jeg får en liten pekepinn på om det er smart å velge og stake de 9 milene gjennom furuskogen i Sverige nå på lørdag, eller om det er lurt å gå med feste, slik som i fjor. Med tanke på videre trening mot Vasaloppet krysser jeg fingrene at kroppen restituerer seg raskt og godt etter disse rennene nå når jeg kommer meg tilbake til skolebenken og kvinnebesøk i Trondheim. Også er det jo litt annet snadder, som NM og annet, man har lyst til å få med seg utover vinteren. Men håpet om å unngå tjeideng lever enda!


Lykke til i morgen og videre med oppkjøringa mot turen i Fäders Spår og andre spor i ukene som kommer! 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline