NC Konnerud - Close up med Kasper Herland

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 11. Jan 2019

Hei Kasper, denne helga er sesongens første Norgescup for juniorer. Det er konkurransedager både fredag, lørdag og søndag - hvilke distanser skal du gå, og hva er ambisjonene dine? 

- På Fredag er det 10 km skate, der har jeg absolutt størst ambisjoner om å gjøre det bra og målet er å komme på pallen. 


Da Kasper vant Hovedlandsrennet (tilsvarende NM, for 15-16 åringer) i forfjor, var det på nesten den samme distansen. Se bilde nederst i saken.

- På lørdag er det klassisk sprint i en veldig lett løype, der er jeg fornøyd om jeg går videre fra prologen. Søndag er det 10 km klassisk, her er jeg litt usikker på hvor raskt jeg greier å, men målet er å komme blant de 5 beste. 

- Dersom jeg greier å være topp 4 sammenlagt etter helgen, blir jeg tatt ut til å gå EYOF (European Youth Olympic Festival), noe som er mulig hvis jeg får full klaff alle tre dagene. 

- Hvis jeg er topp 10 sammenlagt kommer jeg til Nordisk, noe som kanskje er hakket mer realistisk, men jeg går for å bli topp 4 sammenlagt.


Hva er dine hovedmål for sesongen videre?

- Det å komme videre til enten EYOF eller Nordisk er absolutt mitt største mål i løpet av vinteren, så derfor blir denne helgen på Konnerud av stor betydning mye for meg. Men jeg føler meg klar, og gleder meg til å krige mot de beste i landet på min alder!


Da ønsker HIL Langrenn masse hell og lykke til Kasper Herland og Guri Hulbak, som begge skal representere HILs farger på Konnerud denne helga! 

Følg med på live.fis-ski.com utover dagen. Ev. via langrenn.com dersom direkte-linken ikke fungerer. 


Bildetekst: Kasper på vei mot seier på 7,5 skøyting under Hovedlandsrennet 2017.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline