Sommerportrett med Team Monster: Ola Jordheim

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 2. Aug 2018

Den etter hvert rutinepregede sommerportretteringen av det berømte og beryktede team Monster fra Hemsedal ruller videre. Den svært dynamiske stallen har de siste par årene gått fra å være stasjonert i Hemsedal til å bli spredt utover hele verden. Intet mindre, intet mer. 

Noen få holder ennå stand i Hemsedal, andre satser tungt videre på Geilo, mens dagens mann om dagen holder studiepoengtrøkket oppe i Trondheim. 

Dagens mann har vært fra den sistnevnte kategorien, men tenker nå å skifte beite for alvor. God fornøyelse! 


Er du fornøyd med sesongen? Kan du trekke frem to oppturer og én ting du gjerne skulle sett ble annerledes?
- Sesongen har vært helt ok. Har vært stabilt på øvre halvdel av lista i Norgescupen, men har savnet de virkelig gode dagene. 5-mila i NM kom på slutten og gjorde sesongen (se tidligere sak, journ.anm.) på mange måter mye bedre. Synts også åpninga i Bruksvallarna i Sverige var veldig bra, da jeg var veldig sliten uka før, men tok et par grep og fikk løfta formen akkurat i tide til den svenske sesongåpningen. 

Om jeg skal trekke frem en ting som kunne vært bedre skulle gjerne sett at jeg hadde klart å komme meg på et enda høyere grunnivå enn det jeg har klart til nå.

Hva vil du si at har vært ditt største fremskritt i år?

- Utholdenheten over lengre distanser har blitt bedre. Merker jeg blir sliten på et senere tidspunkt enn før, både på turrenn og rolige langturer.

Hvordan har du opplevd overgangen i å flytte til Trondheim? Bo langt unna treneren og det vante miljøet osv.

- I starten var det slitsomt. Det ble litt for mye nytt på samme tid, og jeg klarte ikke gape over alt. Ble rett og slett for mye når jeg prøvde å opprettholde treningsmengde, samtidig som studiet begynte, og jeg måtte ta ansvaret for alle daglige gjøremål på toppen av det. Var endel syk og skadet i starten av tilværelsen i trønderhovedstaden. Men etterhvert som rutinene har falt på plass, og jeg har kommet inn i et flott ski- og studiemiljø hvor jeg har trivdes bare bedre og bedre.

Hva er det du savner mest med Hemsedal, og hvorfor er det Team Monster?

- Det er mye som Hemsedal har som ikke Trondheim har, samtidig er det verdt å nevne at det også går andre veien. Men det miljøet vi lyktes med å skape i Hemsedal i junioralder, som vi nokså fjasete begynte å kalle Team Monster, er det umulig å finne maken til på nye steder.
Det var et sunt og godt miljø som vi bygde opp sammen, og etter hvert som jeg har flyttet hjemmefra og oppsøkt nye miljø i Trondheim, føler jeg likevel at det er i Hemsedalsgjengen jeg hører hjemme ( <3 <3 <3 <3 journ.anm.). 
Vi har gjort mye opplevd mye sammen, og jeg føler at det miljøet er en stor del av grunnen til at jeg den dag i dag trener for å ta nye steg langrenn.

Har du rukket å sette deg konkrete mål for 2019-sesongen? Du er motivert for å klinke grundig til enda en sesong?

- Til neste år tar jeg ett år i USA, griper sjansen mens den er der. Det blir et år med mye nytt og forhåpentligvis mange gode opplevelser. Målet blir å prestere godt der borte, bl.a ta noen pallplasser i student-cupen. Samt at jeg har som mål å være en bedre skiløper den dagen jeg flytter hjem igjen til Norge. 

Bildetekst: Dagens mann avbildet til høyre her, sammen med neste portrettobjekt - Trym Halbjørhus - stay tuned! ;) 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline