Sommerportrett med Team Monster: Jakob Mestvedthagen

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 26. Jul 2018

Det velkjente team Monster fra Hemsedal med en nokså dynamisk stall har de siste to årene gått fra å være stasjonert i Hemsedal til å bli spredt utover hele verden. Intet mindre, intet mer. 

Noen få holder ennå stand i Hemsedal, andre satser tungt videre på Geilo, mens dagens mann om dagen holder studiepoengtrøkket oppe i Trondheim. 

Med spaltemeter her i dag, på tross av ny klubbtilhørighet (les: NTNUI Triatlon), I give to you, Jakob "Tåot" Mestvedthagen, God lesning! 


Hvordan er du fornøyd med sesongen? Kan du trekke frem to oppturer og én ting du gjerne skulle sett ble annerledes?  

-  Sesongen oppsummert er egentlig veldig bra. Jeg har jo trappa litt ned på treninga, så har ikke fått gått så veldig mange renn, men av de jeg har gått har noen gått bra og noen veldig bra. Den største prestasjonen og samtidig det jeg er mest fornøyd med er nok 10km Scancup i Trondheim, med en smått sjokkerende 83.-plass, for øvrig likt med WC-løper Pål Trøan Aune.

Vasaloppet gikk jo også over all forventning med en 129.-plass. Det var første gangen min der, og ekstra artig å gå med de store gutta de første mila der, dessuten fikk jeg jo gleden av å gå i tog med Hulbaken. De siste 20 km ble skikkelig seige, selv med superfeste (takk til pappa!), men superartig likevel! 

Hemsedalsrennet er jo også alltid artig å gå, spesielt når det går så bra som det gjorde i år, Skjærtorsdag er jo på mange måter sesongens høydepunkt. Skulle gjerne sett at jeg fikk enda flere staukeøkter og tid til noen lengre turer, da dette hadde kommet godt med på Vasan, men med et litt kinkig håndledd var dette vanskelig.


Hva vil du si at har vært ditt største fremskritt i år? 

- Største framskrittet har vel vært å trene litt mindre og ha mer overskudd og motivasjon på øktene. Anbefales! 


Hvordan har du opplevd overgangen til Trondheim og NTNUI? Trening kombinert med studie og sosialt osv, si noe om hvordan det er å bo langt unna de gamle lagkameratene.  

- Overgangen fra Hemsedal til Trondheim har særlig vært lengden på sesongen og nærheten til noen av treningsfasilitetene, som feks fjell. Ellers så er det jo kjempeartig å være med i flere gjengen som trener en del sammen i sammen i Trondheim, folk fra langrennsmiljøet og KRIK Kondis osv. 


Hvordan hvor mye savner du Hemsedal og resten av gjengen i Team Monster? 

- Savner nok aller mest den stabile vinteren, fjellene, alltid preparerte klasseløyper, samt det å slippe og lage middag selv hver dag. Savner gjengen i Team Monster også, sjelden har vel verden sett et bedre treningsmiljø enn det vi hadde her i dalen i 2-5 år siden. 


Har du rukket å sette deg konkrete mål for 2019-sesongen? Du er motivert for å klinke grundig til enda en sesong?

- Jeg har vel ikke satt meg noen andre mål enn at jeg har meldt meg på Vasan til neste år, og håper på å unngå tjeideng (les: å bli slått av minst en jente, journ.anm.) der. Jeg må innrømme at jeg sliter litt med motivasjonen om dagen, blant annet det med håndleddet osv. Men vi får tro at den kommer snikende tilbake igjen når det begynner å nærme seg vinteren. 


Kjør på videre Tåot, vi i HIL Langrenn ønsker deg alt godt i skisporet (og andre spor) selv om du har ikledd deg grønt de siste par sesongene! 

Bildetekst: Hemsedalsgjengen etter NM i motbakkeløp 2016, Molden Opp. Portrettobjektet sittende i rødt til høyre. 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline