NM i Alta

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 9. Apr 2018

Norgesmesterskapet ble i år arrangert i Alta, og Hemsedal gjorde seg markert - på flere måter. 


På torsdag var det sprintstafett, hvor Kasper Herland og Trym Halbjørhus Fikke gikk for Hemsedal. Dessverre falt HIL fra de helt store plasseringene på den siste etappen. 


Fredag var det 10km klassisk for herrene. Der ble nevnte Trym nr. 111, Ola Jordheim nr. 118 og nevnte Kasper 153. For Trym og Ola var dette en gjennomsnittlig dag på "kontoret", men for Kasper, som er 5 år yngre, var en 153.plass blant de fleste av Norges beste seniorer en fin opptur. Kasper, som vant Hovedlandsrennet (NM for 15- og 16-åringer) i skøyting (7,5km) i fjor, viser nå at han har tatt store steg i klassisk denne sesongen. 


Lørdag var det den store styrkeprøven som sto på tapetet, nemlig den beryktede 5mila, denne gangen i friteknikk. På forhånd gikk ryktene om tidenes tøffeste NM-5mil, med godt og vel 1700 høydemeter totalt. Birkebeinerrennet har til sammenligning 1150 høydemeter på 54km. 


Dette skulle passe særlig én av hemsedølene spesielt godt. Ola er nemlig en meget dyktig forserer av motbakker, hvilket antageligvis allerede er kjent for de fleste av dere etter blant annet hans to triumfer i TeTøpps her i Hemsedal.


Med startnr. 45 gikk han inn til foreløpig bestetid, og fikk da æren og gleden av å få sitte i den berømte lederstolen. Til slutt holdt det til å krone en kjempefin sesong, særlig i skøyting, med en enormt sterk 31.plass i NM for seniorer. I den egne klassen for dem i U23, ble Ola intet mindre enn nr. 8. 

Dersom du ønsker å se målgangen hans finner du den omtrent 2 timer og 27 minutter uti dette klippet her. Intervjuet kommer kort tid etter målgangen. Undertegnede tror for øvrig det var et lurt trekk å legge bort de solbrillene du gikk med før du viste ditt strålende åsyn på rikskanalen. 


På søndag var det duket for finale i Norgescupen for juniorer, hvor kun de 50 beste får lov til å delta. Der hadde Hemsedal kun én startende, nemlig Kasper Herland i klassen for M17. Oppgaven fra 5+5km med skibytte, og her ble Kasper nr. 3 av 4 i spurten om 5.plassen. Han ble altså nr. 7. 


Bildetekst: Ola ble intervjua på NRK1 etter målgang som lederen av rennet. Etter dette sitter nok sponsorene til Team Hallingdal og gnir seg i hendene og klør i fingrene når de tenker på sesongene som skal komme og kontraktene som skal underskrives. 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline