Hemsedal 16. beste klubben i landet!

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 15. Jan 2018

Under Norgesmesterskapet på Gåsbu i helga stilte Hemsedal IL med et lag bestående av Trym Halbjørhus Fikke, Ola Jordheim og Kasper Andersson Herland. Se bilde nederst. Begge foto: Niklas Andersson Herland 


Trym ledet laget ut fra startblokkene med stødig hånd på 1. etappe, som gikk i klassisk stil. En skulle knapt tro at han hadde gjort annet enn å gå førsteetapper, og parallellene til Sture "den lure" Sivertsen på 90-tallet var mange der Trym styrte HIL-skuta med bravur rett inn i TV-ruta de første kilometerne. Trym gikk den første etappen i fjor også, en erfaring det kan være lurt å ha med i bagasjen til slike anledninger. Å manøvrere seg i dette førsteetappefeltet er nemlig langt ifra småtteri. Her er det nesten 150 lag, med tilsvarende antall (over)tente skiløpere, som alle vil opp og fram i feltet. 


"Her er det viktig å holde hodet kaldt og manøvrere seg rolig fram! Vi hadde heldigvis mye bedre startposisjon enn i fjor (seedet som nr. 24 i år, 59 i fjor, red.anm.), og jeg følte at jeg manøvrerte meg fint fram i starten. Jeg følte meg bra, men kunne nok vært med enda lenger fram hvis gliden hadde vært helt optimal", sa Trym om etappen sin etter løpet. Ved første veksling lå Hemsedal på 23.plass. 


Unge Halbjørhus Fikke benytter også anledningen til å berømme lagets unge ankermann. "Vil også få gi kudos til Kasper, som en av de yngste i feltet, og som likevel gjennomførte etappen sin til karakter 10!". 


Videre var det Ola som tok stafettpinnen videre. På de to siste etappene var det fristil som gjaldt, og det var neppe tilfeldig at Ola var tiltenkt denne etappen. Fra å blitt omtalt som diagonalgangens herre i flere år har unge Jordheim denne sesongen levert nært sagt på bestilling på det meste han har tatt i, særlig i fri teknikk. 


Ola kom med en gruppe som holdt stor fart underveis. Rundt halvveis på etappen ble gruppa tatt igjen av Anders Gløersen (Rustad IL) og Pål Golberg (Gol IL), som for øvrig hadde hhv. beste og tredje beste etappetid. Da sprakk gruppa litt opp, men Ola gravde dypt og klarte å bite seg fast på halen av Gløersen-toget. 


Ola gikk en strålende etappe, faktisk den 13. beste, og tok HIL opp fem plasser. "Jeg er godt fornøyd med etappen, og spesielt fornøyd med at jeg fikk sendt ut Kasper sammen med den gruppa", sa Ola etter rennet. Det siste der skulle vise seg å bli viktig. 


Kasper Herland i fint driv i Hemsedals fagre renndress. 


Siste etappe ble gått av stjerneskuddet Kasper. Etter å ha falt to ganger under Norgescupen for Jr. på Beitostølen forrige helg ble han likevel nr. 5 på favorittdisiplinen, 10 fri. Som førsteårs junior var det knyttet stor spenning til hvor vidt unge Herland skulle klare å kontrollere sitt eget spenningsnivå. Men på tross av sin unge alder fremsto han akkurat som den modne og lure utøveren han er. 


Etter en veldisponert etappe kommer Kasper i drømmeduell på oppløpet mot ingen ringene enn Gol ILs Knut Skrindo. Denne duellen kom selvsagt HILs utsendte seirende ut av, og henviste slik Gol til den sure 17.plassen. For Gol gikk for øvrig Emil Brøto (1), Pål Golberg (2) og nevnte Knut Skrindo (3). 


"Det var utrolig gøy å gå, jeg hadde gledet meg lenge å gå for Hemsedal. Litt kjipt å ikke kunne henge med gruppa jeg ble sendt ut i, men var en deilig trøstepremie å spurtslå golingene!", oppsummerte ankermannen.


Slik ble Hemsedal beste klubben i Hallingdal. En fantastisk prestasjon av våre utsendte, og det fantastiske resultatet fra NM-stafetten i fjor (28.plass) ble ytterligere forbedret! Og som Trym sa: "Tidsdifferansen fremover er ikke akkurat avskrekkende". IL Varden Meråker vant stafetten foran Lyn Ski og Asker Skiklubb etter en delvis overbevisende spurt fra OL-aktuelle Emil Iversen. De tre vinnerlagene var 3:07 foran Hemsedal. 


Slik ble resultatlista for lagene fra Hallingdal: 

16. Hemsedal 1.17:45,0

17. Gol +0,5

56. Bromma 4:07,6

92. Nesbyen +9:46,6

Fra venstre: Ola, Kasper, Trym. Blått er rått! 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline