Resultatliste fra Gravsetrennet/SpareBank1-cup 05.12.2020

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 14. Des 2020

Gravsetrennet/SpareBank1-cup 05.12.2020

Legg merke til at løpere er delt inn i to forkskjellige kohorter. Dette er nødvendig av smittevernhensyn. Hver deltager kan ha med seg maks en ledsager. En ledsager kan ikke ledsage i flere kohorter. Legg også merke til starttidspunktene.

  • Løpere fra 8 år og opp til og med jenter 15 år starter fra kl. 11.00
  • Løpere fra gutter 15 år og eldre starter fra kl. 14.00.

Startliste Gravsetrennet 2020.PDF   (Oppdatert lørdag morgen)

Resultatliste Gravsetrennet 2020.PDF

De som er påmeldt, men som ikke er på startlista over, har vi dessverre ikke mulighet til å tilby plass. Vi er pålagt mange begrensninger for å kunne gjennomføre, inkludert et maks tak på antall deltagere, og som tidligere meddelt var det en sjanse for at ikke alle fikk plass.

Tilbud om plass er basert på tidligere kommuniserte prioriteringskriterier. De som ikke har fått plass i rennet, vil bli tilskrevet på epost som er oppgitt ifm. registrering i Min Idrett, og vil få full refusjon av betalt startavgift.

Den enkelte deltager og ledsager må vurdere hvorvidt de kan delta på arrangementet utifra dagsform. Det er viktig at alle tilstede er friske, ikke har symptomer eller er i karantene. 

På renndagen vil smøretips bli lagt ut på Facebook https://www.facebook.com/events/211895527006463 i forkant av begge startene.

NB! Gravset skistadion, parkeringsplassen og tilhørende løyper (750m, 1km og 2km) vil være stengt for allmenheten på lørdag 5. desember frem til kl 1800.


0 Kommentar

Viktig info vedrørende Gravsetrennet 5/12-2020

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 23. Nov 2020

Oppdatering onsdag kveld, 2. desember

Med bakgrunn i godkjent smittevernplan og retningslinjer fra Buskerud Skikrets, vil følgende gjelde for rennet:
● For klassene 12 år og yngre: Påmelding til skirenn arrangert av klubber i Buskerud Skikrets, er begrenset til deltakere fra klubber i Buskerud Skikrets.

● For klassene 13 år og eldre: Løpere fra klubber og toppidrettsgymnas i Buskerud Skikrets vil bli prioritert. Deretter vil løpere tilbys plass basert på registrert betalingstidspunkt i Min Idrett (dersom klubben betaler, gjelder tidspunkt for bekreftelse fra klubb).

Smittevernplanen tillater kun 200 startende, så noen vil dessverre ikke bli tilbudt plass i rennet. De som ikke får plass vil få beskjed per mail 3. desember. I tillegg vil startlister bli lagt ut på Hemsedal IL Langrenn sin hjemmeside, samt Facebook https://www.facebook.com/events/211895527006463. Facebooksiden vil også bli benyttet til å dele smøretips. Det vil komme smøretips i forkant av begge renngjennomføringene.

Frist for påmelding er 2. desember kl 23:59. Det er ingen mulighet for etteranmeldelser.

Vi gjør oppmerksom på at det blir to renngjennomføringer. Første pulje (kohort) starter kl 1100.


Oppdatering søndag kveld, 29.november


Med bakgrunn i godkjent smittevernplan og retningslinjer fra Buskerud Skikrets, vil følgende

gjelde for rennet:

● For klassene 12 år og yngre: Påmelding til skirenn arrangert av klubber i Buskerud

Skikrets, er begrenset til deltakere fra klubber i Buskerud Skikrets.

● For klassene 13 år og eldre: Løpere fra klubber og toppidrettsgymnas i

Buskerud Skikrets vil bli prioritert. Deretter vil løpere tilbys plass basert på

registrert betalingstidspunkt i Min Idrett (dersom klubben betaler, gjelder

tidspunkt for bekreftelse fra klubb).

● Løpere som tilhører klubber i kommuner med RØD smittestatus per 2.

desember vil ikke bli tilbudt plass i rennet.

Frist for påmelding er 2. desember kl 23:59. Det er ingen mulighet for

etteranmeldelser.


Endelig startliste blir sendt ut 3. desember, og vil publiseres på Hemsedal Langrenn

sin hjemmeside (http://hemsedal-il-langrenn.idrettenonline.no/).


Deltagere som ikke kvalifiserer i henhold til ovennevnte punkter vil bli meddelt på

mail 3. desember, og vil få refundert ev. betalt startavgift.


Renngjennomføring

Gravset skianlegg, inkludert stadion, alle løyper, Gravsetstugu og

parkeringsplassen vil bli avstengt for ALLE bortsett fra renndeltagere. Hver

renndeltager kan ha med seg maks en ledsager.


● Deltagere vil bli delt inn i to kohorter

● Formiddagskohorten starter kl 1100 og inkluderer TENTATIVT klassene 8-

14 år (se endelig startliste 3. desember).

● Ettermiddagskohorten starter kl 1400 og inkluderer TENTATIVT klassene 15

år og eldre (se endelig startliste 3. desember). Startende i

ettermiddagskohorten vil ikke slippe inn på parkeringsplassen før kl 1300.

● En person kan IKKE være ledsager i mer enn en kohort.

● Det blir ingen premieutdeling etter rennet, og vi ber deltagere og ledsagere

forlate Gravset raskest mulig etter målgang for å tilfredsstille godkjent

smitteplan. Resultatlister publiseres kun på nett. Sjekk Hemsedal Langrenn

sin hjemmeside etter rennet.

● Det blir ingen drikke ved målgang. Gravsetstugu vil være stengt, med

unntak av toaletter.


Gravset skistadion vil være stengt for allmennheten lørdag 5. desember frem

til kl 1800.


Oppdatering torsdag 26. november:

De gode kuldegradene lar dessverre vente på seg, og slik det ser ut nå vil vi ikke klare å få laget gode nok løyper slik at Gravsetrennet kan gjennomføres. Endelig beslutning blir tatt i samråd med ansvarlige parter på lørdag 28.11. Dette er selvfølgelig veldig beklagelig, for vi vet det er mange som har gledet seg til å gå skirenn igjen. Vi som er i arrangementskomiteen har lagt mye arbeid i å lage et opplegg som er smittefaglig trygt. Vi håper fortsatt, men trenger et snarlig væromslag for at dette skal bli en realitet. Sjekk innom på lørdag for endelig avgjørelse.


Vi har nå fått godkjenning fra kommuneoverlegen til å gjennomføre Gravsetrennet 5. desember, med visse begrensninger. Det åpnes kun for deltagere med hjemmeklubb i en kommune som ikke er rød. Løpere fra kretsen vil bli prioritert. Personer som ikke føler seg helt friske, må holde seg borte fra arrangementet.


Gjennomføring av rennet forutsetter at det ikke skjer endringer i nasjonale eller lokale retningslinjer rundt smittevern, samt at vi får laget snø.


Med vennlig hilsen,

Hemsedal IL Langrenn
0 Kommentar

Sommerportrett #2-20: Kasper Herland

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 19. Jul 2020

I årets andre sommerportrett skal vi få en statusoppdatering fra Kasper "Kasparov" Herland. Et kjent og kjært navn for dem som har fulgt langrennsporten i Hemsedal de siste årene. Han har gått gradene i klubben og har ved flere anledninger bekledd både blått og viktige roller under NM-stafetten, vunnet  Hovedlandsrennet og gått på videregående på Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) på Geilo.


De tre årene på Geilo var ved veis ende nå i våres, og skal vi tro intervjuobjektet har det vært fine og viktige år der nede. Dessverre endte de tre årene på verst tenkelige måte (ok, setter det kanskje litt på spissen her, men i hvert fall sånn sportslig sett journ.anm.) for en skiløper. Ikke bare kom Covid-19 og kansellerte resten av rennsesongen, men da skiløperen skulle ut og skumme fløten av det beste skisporten har å by på (les: gå på skareturer), ville råtten gjennomslagssnø det slik at det også skulle bli effektive kjepper i hjulene også for neste sesong. 


Hva var det egentlig som skjedde med deg i våres, Kasper?

Bildetekst: Kasper  på fjellet etter ulykken. 


- Sesongen tok en brå slutt da coronaen avlyste de siste skirennene, noe som jeg synes var veldig trist i og med at jeg hadde kyssesyken forrige sommer og derfor hadde trent og lagt opp formen min til den siste delen av skisesongen. Derfor sitter jeg igjen med følelsen av at jeg ikke fikk vist frem hva jeg er god for denne vinteren. Og det får jeg nok neppe gjort neste vinter heller. 


Under den ulykksalige skareturen i april opplever Kasper at skien hans går gjennom skaren og setter seg fast, hvor på mannen oppå faller fremover og ruller nedover fjellsiden. Etter en sjekk på Ringerike sykehus finner de ut at flere muskelfester er revet av, såkalt komplett ruptur, baki låret. 

Det er vanlig å se på operasjon etterfulgt av omtrent et halvt år, mer eller mindre, uten belastning for at disse skal gro. Kasper blir henvist til kirurgi i det offentlige, men finner etter litt rådgivning sammen med familien ut at det har de ikke tid til. 


- Helsekøen var altfor lang. Hadde vi stilt oss i den, hadde nok Kasper måttet legge hele langrennskarrieren på hylla, sier Gry, moren til Kasper.  

- Jeg er glad vi fant en løsning med en privat aktør. Det hadde vært surt om alt ble ødelagt på grunn av ett fall, stemmer Kasper i.


Spørsmålet vi alle stiller oss er hva utsiktene til 2021-sesongen er for Kasper nå. Er han motivert for å legge ned den jobben som må gjøres? Hva tenker han om månedsvis med gradvis opptrening før han igjen sakte, men sikkert kan begynne å trene som normalt?

- Det tar veldig lang tid før jeg er tilbake til konkurranse. Dette var selvfølgelig en veldig tøff beskjed å få for meg, men jeg bestemte meg tidlig at dette her er noe jeg skal greie å komme meg tilbake fra. 

- Når ortopeden sier at han "regner med at du kommer tilbake i skisporet i løpet av halvannet år" melder selvsagt tanken om å legge opp seg. Etter å ha fullført tre år på NTG for så å bli skadet såpass langt frem i tid kunne jo dette vært et naturlig punktum. 

- Men jeg har selv troen på at jeg kan gå veldig fort på ski igjen, så jeg velger å flytte til Lillehammer til høsten i den tro om at jeg skal komme tilbake! Tanken er å studere og rolig trene meg opp til det nivået som kreves for å være i Norgestoppen i langrenn.


Hva består treningen i, nå i sommer?

- Jeg har hatt noen få, men gode, intervalltreninger oppover Holdeskaret med krykke-hinking. Hvis noen har sett meg under de øktene, har de nok tenkt at jeg er gal. Men pulsen er høy og stemningen god, og jeg får litt pause fra sofaen, så det er bra. Utover det har jeg trent litt stakeergomenter sittende på knærne og mye rehabiliteringsøvelser. Etter ferien har jeg tenkt til å prøve meg litt på rulleski, men da blir det nok kun staking på flatmark i begynnelsen, så tar vi det derfra. Hvis jeg tryner da, er i hvert fall karrieren over, så da gjelder det å ta det pent - ikke si noe til mamma! 


Vi ønsker Kasper fortsatt god sommer og rehab-fase, og ønsker ham lykke til med flytting og oppstart på Lillehammer! 


Bildetekst: For intervjuobjektet går veien nå fra Geilo til Lillehammer.


0 Kommentar

Sommerportrett #1-20: Ola Jordheim

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 29. Jun 2020

HIL Langrenns utegående reportar freistar herved å sparke igång ei gjentaking av suksessen frå i forfjor - nemlig sommerportrett med utvalde profilar i miljøet. 

Dersom du meinar at du kvalifiserer til omtala "profil i miljøet" og dermed har gjort deg fortent til spalteplass her, er det berre å stikke haka fram og ta kontakt med underteiknede. God lesing! 


Hei Ola! 

Lenge siden me har sett noko til deg her i Hemsedal no. Den observante leser vil kanskje ha lagt merke til deg i diverse traktorar nedpå Jordheimsmyrene dei seste vekene, men korleis går det med deg, sånn mtp langrennssesongen 2021?

Per midten av juni er eg akkurat på veg tilbake frå skade. Treninga er begrensa i forhold til det det skulle ha vore, men samstundes får eg gjort noko. 

Motivasjonen er bra. Pga skadar har motivasjonen periodevis vore litt dårleg fordi man blir satt tilbake i treningsarbeidet, då kan det vere greit å fokusere litt på andre ting. Samstundes har eg gjeve meg sjølv ut studietida for å sjå kva som ligg for meg i skisporet i framtida, og ynskjer verkeleg å sjå kva eg kan få til. 

Jobb vert vel ei gong i framtida uansett, og det er spanande å sjå kva eg klarar å få trent meg opp til no som et har moglegheit. Eg har eit år igjen av studiet i USA, så det er berre å klinke til. 


Du har jo, som du nemnar, gjort deg til ein mellombels amerikanar for nokre år no. Korleis vart det der borte då Covid-19 gjorde sitt inntog i verdshjørnane no i vår, og kva konsekvensar fekk deg for deg?

I USA vart skulen flytta online og skisesongen kutta på same måte som i Noreg. Kjedelig på månge måtar då eg var i god form, med eit par flotte rennhelger igjen. 

Fyrst så tenkte eg at no har eg historias moglegheit til å få sett USA utan å vere forplikta til å møte på skulen. Me var ein gjeng som pakka bilen og reiste rett til Jackson Hole (skiplass) for å stå på ski nokre dagar. Etter kvart som samfunnet stengde ned gjekk alvoret i situasjonen opp for meg og eg forsto at det kanskje kunne vere greit å komme seg heim til fagre og trygge Hemsedal før ev flytrafikken stengde. Eg hadde ordna meg veldig interessant sommerjobb i mai og ville naudig gå glipp av den (ho vart avlyst av Koronaen...). Det vart uansett ein veldig flott vår heime i Hemsedal!


På tross av dei gode karakterane du fekk då du gjekk ut av HBU på byrjinga av tiåret har du vel aldri vore viden kjend for å besitte eit framifrå ordforråd i engelsk. Korleis har den delen av reisa vore for deg der borte?

Ordforrådet har gått fra karakter 3 til 4, vil eg sei. Men det kjem ikkje av seg sjølv, det heller. Så det er hardt arbeid som gjeld, her også! Men amerikanarane er vennlege, i hvert fall på den fronten. Dei er sikkert vand med at andre ikkje beherskar språket deira like godt. Eg opplever at man kjem långt med dei mest grunnleggande orda.


Me ynskjar Ola "United Åols of America" Jordheim lukke til på veg mot nye merittar i skisesongen som kjem, håpar han vert skadefri som fort som mogleg og flyttar heim til bygda me alle elskar etter opphaldet i statane. 


Bildetekst: Her ser vi intervjuobjektet i oransje Team Hallindal-lue sammen med stjerner som fv: Guru Jordheim, Lukas Bauer, Morten Løchen og Vetle Flaget. 


0 Kommentar

Hemsedalsrennet er avlyst

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 12. Mar 2020

I henhold til bestemmelser i Hemsedal kommune og Norges Skiforbund ser vi oss dessverre nødt til å avlyse årets utgave av det tradisjonsrike Hemsedalsrennet. 


Beklager til alle våre trofaste deltakere, som kommer hit i Påsken år etter år.


PS! Skjærtorsdag faller på 1. april 2021, bare å merke seg datoen. 


0 Kommentar

Resultater klubbmesterskap fristil

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 3. Mar 2020

Det var 52 startende på klubbmesterskapet 3. mars.

Resultatliste klubbmesterskap fristil.PDF


0 Kommentar

Hemsedal #26 i landet

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 5. Feb 2020

På søndag gikk gutta våre seg inn til en meget, meget solid 26.plass! Vi gikk dessverre (riktignok noe forventet) tapende ut av duellen mot Gol, men hadde til gjengjeld gooood margin ned både Bromma og Nesbyen. 


På 1.etappe tok Kasper de blåe fargene ut med stødig hånd og ble gående med intet mindre enn skikongen himself - Petter Northug Jr. Det ble en liten duell, som vår mann gikk seirende ut av! De to vekslet som henholdvis nr. 16 og 17. På dette tidspunktet lå Gol 39 etter en etappe av Emil Brøto, som ikke lot til å være helt fornøyd selv, etterpå. 


Trym gikk den 13. beste 2.etappen og tok slik Hemsedal opp på en 13.plass. Sevat gikk det han var kar om med en jagende Vegard Myklemyr fra Bromma i hælene. Forspranget holdt heldigvis helt til mål, og Sevat gikk over målstreken som nr. 26. 


En liten betraktning fra sidelinjen er for øvrig at for HIL gikk alle tre gutta i klubbens konkurransedress, mens golingene gikk med tre forskjellige farger, hvor kun én av tre var klubbdressen. 


Ved å bli topp 30 sikrer Hemsedal seg god seeding på NM-stafetten 2021! Gratulerer til Kasper, Trym og Sevat - vi er stolte av dere! 

Bildetekst: Fv: Emil Brøto, Gol. Kasper Herland, Hemsedal. Petter Northug, Strindheim 2.Bildetekst: Lagbilde etter målgang. Alle har selvsagt gått i blått. 


0 Kommentar

En liten close up med Trym Halbjørhus

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 5. Jan 2020

I helga har det vært Skandinavisk Cup på Nes i Akershus. På rennprogrammet sto det skøytesprint fredag, 3mil skøyting lørdag og 15km klassisk søndag. 


På prologen på fredag ble Trym nr. 13, noe HILLs journalist erfarer som hans beste prologresultat i SC noen gang. Håvard Solås Taugbøl var raskest, og Trym var 6 sekunder bak. Mellom dem var det verdenscupløpere i sterke navn i fleng. 

- På fredagen leverte jeg en meget god prolog, jeg blir nr. 13. Det var veldig moro, med det høye nivået i SC er det langt ifra noen selvfølge å gå videre. I kvartfinalen følte jeg meg sterk og lå i perfekt posisjon som andremann hele veien, men like før siste sving blir jeg sklidd inn av to svensker som hadde fått dragsuget mitt ned mot stadion. Heatet gikk fort, men jeg var dessverre 0,4 sekunder unna å gå videre til semifinale som "lucky looser". 

- Sånn er det noen ganger, men jeg følte virkelig at jeg hadde noe å gjøre i en semifinale, for kroppen var helt rå denne dagen. Så litt bittert var det, men til syvende og sist så fikk jeg endelig mitt «gjennombrudd» på sprint som jeg har ventet lenge på. Jeg ble til slutt nr 18, noe som ga 23 poeng i den skandinaviske cupen.


På lørdag var det 30km intervallstart i fristil. Finn Hågen Krogh, som neppe trenger ytterligere introduksjon for lesere av denne artikkelen, vant rennet, og Trym var 5 minutter og 1 sekund bak. 

- På lørdag gikk jeg et jevnt og godt løp frem til 27 kilometer. Der var det total stopp. Jeg fikk store synsproblemer og sleit med å se konturene og i det hele tatt å se løypa. Om det var en god, gammeldags saftig næringssmell eller noe annet er vanskelig å si, men det kom utrolig brått på. Jeg vingla meg i mål, og regner med å ha tapt ca 2 min derfra til mål. Jeg lå 3 minutter bak da det gjenstod én runde (25km). 

- I målområdet ble jeg tatt hånd om av helsepersonell som fikk en nesten bevisstløs og likblek kar fra Hemsedal ut av målområdet og inn på sykestua.. Jeg endte på en 48.plass etter å ha tapt 15 plasser siste 4 kilometer.


Mange ville kanskje tenkt at da var SC-helga over for denne gangen, men ikke for denne gutten!

- Kroppen kvikva gradvis til etter målgang, og jeg bestemte meg raskt for at jeg ville revansjere dette på søndagen. Jeg hadde fått klarsignal fra legen, og det var duket for 15km klassisk på søndagen. Jeg måtte selvsagt føle litt på om kroppen var klar for en så stor påkjenning igjen etter lørdag, men viljen til å forsøke var stor.


Det var det stor spenning tilknyttet søndags renn, men ikke bare på grunn av legebesøket dagen i forveien. 

- Dette ble nemlig mitt første klassiske distanserenn på nærmere et år, da jeg har hatt ryggproblemer når jeg tar i bruk den diagonale bevegelsen i klassisk. Det har vært til stor hinder i utviklingen min i klassisk, men nå har den endelig blitt såpass fungerende at jeg kan gå distanseløp i klassisk igjen.

- Det hele ble en stor opptur der jeg går meg inn til en god 52.-plass med ca 200 startende, bare 1.41 bak vinner (Magnus Stensaas, journ.anm.) på 15 kilometer. Det ble en godt punktum for en strålende helg sett under ett for meg.


Med andre ord meget gode nyheter for alle oss som følger Hemsedal-, (<3 Team Monster- <3 ) og Team Hallingdal-løperne tett! Vi ønsker Trym lykke til videre med sesongen! Neste viktige rennhelg blir Norgescup på Lygna og to uker. Stay tuned! 0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline