Viktig info vedrørende Gravsetrennet 5/12-2020

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 23. Nov 2020

Oppdatering onsdag kveld, 2. desember

Med bakgrunn i godkjent smittevernplan og retningslinjer fra Buskerud Skikrets, vil følgende gjelde for rennet:
● For klassene 12 år og yngre: Påmelding til skirenn arrangert av klubber i Buskerud Skikrets, er begrenset til deltakere fra klubber i Buskerud Skikrets.

● For klassene 13 år og eldre: Løpere fra klubber og toppidrettsgymnas i Buskerud Skikrets vil bli prioritert. Deretter vil løpere tilbys plass basert på registrert betalingstidspunkt i Min Idrett (dersom klubben betaler, gjelder tidspunkt for bekreftelse fra klubb).

Smittevernplanen tillater kun 200 startende, så noen vil dessverre ikke bli tilbudt plass i rennet. De som ikke får plass vil få beskjed per mail 3. desember. I tillegg vil startlister bli lagt ut på Hemsedal IL Langrenn sin hjemmeside, samt Facebook https://www.facebook.com/events/211895527006463. Facebooksiden vil også bli benyttet til å dele smøretips. Det vil komme smøretips i forkant av begge renngjennomføringene.

Frist for påmelding er 2. desember kl 23:59. Det er ingen mulighet for etteranmeldelser.

Vi gjør oppmerksom på at det blir to renngjennomføringer. Første pulje (kohort) starter kl 1100.

Oppdatering søndag kveld, 29.november

gjelde for rennet:

Skikrets, er begrenset til deltakere fra klubber i Buskerud Skikrets.

● For klassene 13 år og eldre: Løpere fra klubber og toppidrettsgymnas i

registrert betalingstidspunkt i Min Idrett (dersom klubben betaler, gjelder

tidspunkt for bekreftelse fra klubb).

● Løpere som tilhører klubber i kommuner med RØD smittestatus per 2.

desember vil ikke bli tilbudt plass i rennet.

Frist for påmelding er 2. desember kl 23:59. Det er ingen mulighet for

etteranmeldelser.

Endelig startliste blir sendt ut 3. desember, og vil publiseres på Hemsedal Langrenn

sin hjemmeside (http://hemsedal-il-langrenn.idrettenonline.no/).

Deltagere som ikke kvalifiserer i henhold til ovennevnte punkter vil bli meddelt på

mail 3. desember, og vil få refundert ev. betalt startavgift.

Renngjennomføring

Gravset skianlegg, inkludert stadion, alle løyper, Gravsetstugu og

parkeringsplassen vil bli avstengt for ALLE bortsett fra renndeltagere. Hver

renndeltager kan ha med seg maks en ledsager.

● Deltagere vil bli delt inn i to kohorter

● Formiddagskohorten starter kl 1100 og inkluderer TENTATIVT klassene 8-

14 år (se endelig startliste 3. desember).

● Ettermiddagskohorten starter kl 1400 og inkluderer TENTATIVT klassene 15

år og eldre (se endelig startliste 3. desember). Startende i

ettermiddagskohorten vil ikke slippe inn på parkeringsplassen før kl 1300.

● En person kan IKKE være ledsager i mer enn en kohort.

● Det blir ingen premieutdeling etter rennet, og vi ber deltagere og ledsagere

forlate Gravset raskest mulig etter målgang for å tilfredsstille godkjent

smitteplan. Resultatlister publiseres kun på nett. Sjekk Hemsedal Langrenn

sin hjemmeside etter rennet.

● Det blir ingen drikke ved målgang. Gravsetstugu vil være stengt, med

unntak av toaletter.

Gravset skistadion vil være stengt for allmennheten lørdag 5. desember frem

til kl 1800.

Oppdatering torsdag 26. november:

De gode kuldegradene lar dessverre vente på seg, og slik det ser ut nå vil vi ikke klare å få laget gode nok løyper slik at Gravsetrennet kan gjennomføres. Endelig beslutning blir tatt i samråd med ansvarlige parter på lørdag 28.11. Dette er selvfølgelig veldig beklagelig, for vi vet det er mange som har gledet seg til å gå skirenn igjen. Vi som er i arrangementskomiteen har lagt mye arbeid i å lage et opplegg som er smittefaglig trygt. Vi håper fortsatt, men trenger et snarlig væromslag for at dette skal bli en realitet. Sjekk innom på lørdag for endelig avgjørelse.

Vi har nå fått godkjenning fra kommuneoverlegen til å gjennomføre Gravsetrennet 5. desember, med visse begrensninger. Det åpnes kun for deltagere med hjemmeklubb i en kommune som ikke er rød. Løpere fra kretsen vil bli prioritert. Personer som ikke føler seg helt friske, må holde seg borte fra arrangementet.

Gjennomføring av rennet forutsetter at det ikke skjer endringer i nasjonale eller lokale retningslinjer rundt smittevern, samt at vi får laget snø.

Med vennlig hilsen,

Hemsedal IL Langrenn