Intervju med Oskar Owesen etter Beiasprinten

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 24. Jan 2019

Bildetekst: Oskar på plass på Liatoppen.

Hei Oskar!

Forrige helg kom du til finalen og var der for eksempel bare 26 sekunder bak lag- og klassekamerat Simen. Hvordan er du fornøyd med Beiasprinten 2019 for din egen del?

- Jeg syntes kroppen kjentes bra ut, men synes et lite halvminutt er litt for mye. Samtidig vet jeg at sprint ikke er min sterkeste side, det er litt mer for dem som er litt høyere. Jeg hevder meg bedre når det blir litt lengre, og kanskje litt mer bakker.

Hva tenker du om sesongen videre, hvilke renn har du sett deg ut som de viktige målene i år?

- De viktigste rennene for meg er de som er på hjemmebane, altså på Gravset ( <3 journ.anm.), så for meg blir det naturlig å trekke frem særlig klubbmesterskapene og Hemsedalsrennet på Skjærtorsdag.

- I tillegg til å være på hjemmebane er Hemsedalsrennet er et tøft, turrenn i klassisk stil hvor det kommer masse folk, og at vi går en kilometer mer enn vi pleier gjør det ekstra spennende - selv om jeg kanskje trives best i fristil. Jeg tror egentlig det er meningen at vi skal gå 4km, men siden det ikke finnes 4km-sløyfe på Gravset blir det 5km. Så langt har jeg aldri gått med startnummer før!

Om ikke lenge er det igjen tid for klubbmesterskap, først klassisk (19. februar) og deretter fristil (9.april). Hvilket av de to gleder du deg mest til, og har du troa på å endelig hente hjem en klubbmestertittel?

- Klubbmesterskapet i fristil har vært min kanskje beste konkurranse de siste par sesongene, jeg ble nr. 2 i fjor, så det gleder jeg meg ekstra til. I klassen min er det en del gode klassiskløpere, så der er jeg redd at jeg kan falle utenfor av pallen. På fristil kan det åpne seg muligheter for å hente seieren hjem, enten ved å treffe maks med formen, eller ved å legge inn en ekstra tøff takling på Simen i en av gymtimene uka før, sier gromgutten med glimt i øyet.

Siste spørsmål, det nærmer seg EFNS, Skogs-EM i langrenn og skiskyting, for pappa. Hvordan tror du det går med ham der?

- Det greiene der vet jeg ikke om jeg har helt trua på, men håper jo selvfølgelig at det går bra! Men jeg vet han koser seg med det, og hvis han er fornøyd, er jeg fornøyd - som han pleier å si til meg.

Vi heier på Oskar i forberedelsene fremover mot kommende renn! Kjør på!