Sommerportrett med Team Monster: Sigurd Hulbak

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 19. Jul 2018

Det velkjente team Monster fra Hemsedal med en nokså dynamisk stall har de siste to årene gått fra å være stasjonert i Hemsedal til å bli spredt utover hele verden. Intet mindre, intet mer. Noen få holder ennå stand i Hemsedal, andre har trukket "over dammen", Geilo, mens dagens mann fortsatt holder stand i fagre Hemsedal. Let me present to you, Sigurd Hulbak!

Hvordan er du fornøyd med sesongen? Kan du trekke frem to oppturer og én ting du gjerne skulle sett ble annerledes?

- Er godt fornøyd med sesongen. Noen av høydepunktene må være 79.-plass i Vasaloppet, seier i Madshus Skimaraton, og at jeg hang med helt inn til oppløpet på Trollski 120km. Noen nedturer var Marcialonga, jeg var for treig første par mila, så fikk ingen god pulje og måtte dra gruppa hele veien fra Canazei (siste 5 mila, journ.anm.). Birken gikk også litt middels, og på Mellerunden i Valdres var jeg egentlig sterk nok for seier, men hadde for dårlig glid på slutten.

Hva vil du si at har vært ditt største fremskritt i år?

- Jeg tror at jeg har blitt hakket bedre på de fleste områder, men mangler fortsatt litt fart, ellers er jeg ganske seig og utholdende, noe som er en stor fordel på de konkurransene jeg prioriterer.

Hvordan har du opplevd overgangen til ditt nye lag, Team Skigo XC? Treningsopplegget og -kultur, si noe om hvordan det er å bo langt unna lagkameratene og ev. treneren(e)?

- Da jeg fikk muligheten til å bli med i Team Skigo var det kjempekult med denne muligheten og jeg følte at jeg ble heiet på av dem rundt meg. Dette var en sjelden mulighet det har vært skikkelig gøy å få til å gå flere av Ski Classics-rennene, vi har hatt kjempeopplegg med gode smørere og det meste tilrettelagt. Det hadde blitt mye vanskeligere om jeg selv skulle reist rundt på disse renna, og det hadde kostet meg ganske mye økonomisk også. Når det kommer til trener går det ganske bra, jeg har vel egentlig aldri hatt noen trener noen gang, har stort sett laget opplegg selv hele tiden, og tilpasser dette litt etter jobben, hva andre skal trene, dagsform osv.

Hvordan opplever du det "voksne" skitreningsmiljøet i Hemsedal, og hvor mye savner du resten av Team Monster?

Savner jo miljøet, da vi var flere her i dalen. Og de legendariske fellesøktene vi hadde litt oftere tidligere. Nå er det ofte treninger når det ikke passer meg mtp. jobbing osv, og i tillegg har det blitt så få igjen her i dalen. Man merker det i den daglige treningstralten, så det er litt trist, man har jo godt av litt matching på treningene.

Har du rukket å sette deg konkrete mål for 2019-sesongen? Du er motivert for å klinke grundig til enda en sesong?

Målet må vel være å bli stabilt hakket bedre enn i fjor, ta med meg noen seire i norske turrenn, ta noen topp 50-plasseringer i Ski Classics. Ja er motivert for det, motivasjonen er det ingenting i veien med! I hvert fall ikke når jeg nå får vite at det blir en ny sesong på samme teamet. Er jo en gavepakke å få servert så mange Ski Classics-renn med kjempeopplegg når vi er på tur.

Moro å høre Gigge, kjør på videre!

Bildetekst: Sigurd til venstre på langtur på juni-samling i 2016. Her fra en 5timers fjell- og løpetur med Team Monster og Team Hallingdal. Videre fra venstre: Ola, Sevat og Guro

Det var det for denne gang folkens, følg med på nettsiden fremover for flere tilsvarende oppdateringer fra de hemsedølene som fortsatt sikter opp og fram i skisporet.