Sommerportrett med Team Monster: Kasper Herland

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 17. Jul 2018

Det velkjente team Monster fra Hemsedal med en nokså dynamisk stall har de siste to årene gått fra å være stasjonert i Hemsedal til å bli spredt utover hele verden. Intet mindre, intet mer. Noen få holder ennå stand i Hemsedal, andre har trukket "over dammen", mens dagens intervjuobjekt holder stand på NTG på Geilo.

Ja vel, Kasper. Hvordan er du fornøyd med sesongen? Kan du trekke frem to oppturer og én ting du gjerne skulle sett ble annerledes?
- Sesongen min er jeg generelt ikke særlig fornøyd med, men det har vært noen oppturer som feks. NM-stafetten på Gåsbu (hvor Hemsedal slo Gol på oppløpet i kampen om 16.plass, journ.anm.), og 10km klassisk i Alta. Den første norgescupen på Beitostølen var jeg i bra form og følte jeg kunne kjempe om de øverste plasseringene, men med tre fall den helgen ble det vanskelig. Etter det gikk jeg på en smell, jeg trente litt for mye noe som ødela formen til de to neste NC i Holmenkollen og Steinkjer. Jeg følte jeg greide å ta meg litt sammen igjen til NC-finalen i Alta.

Hva vil du si at har vært ditt største fremskritt i år?
- Mitt største fremskritt i år er at jeg har blitt en mye bedre klassiskløper og bedre i sprint.

Hvordan har du opplevd overgangen til Geilo? Treningsopplegget og -kulturen på NTG, trenerne der osv?
- Overgangen fra Hemsedal til å begynne på NTG Geilo var utrolig bra, flinke trenere og skolen som tilpasser seg til treninga gjør at belastingen ikke blir så stor. Jeg er kjempefornøyd med Geilo-valget, selv om jeg savner hjemstedet så er det heldigvis ikke langt unna. Hybellivet har også gått over alle forventning. Det å lage middag, vaske klær, kjøpe mat selv osv... var rart i starten men kom fort inn i det. En av hovedgrunnene til jeg flyttet var å få trent godt med andre på min alder på et høyt nivå, og det føler jeg at har blitt oppnådd, vi er en kjempebra gjeng som trives godt sammen.

Hva er det du savner mest med Hemsedal, og hvorfor er det Team Monster?

- Jeg har alt å takke de eldre utøverne fra Team Monster og Team Hallingdal, Alle gangene jeg har haika opp til Gravset, alle de fine langturene, matching på intervallene - følelsen av å komme nærmere dem, sakte men sikkert over flere år, skareturene, hurtighetsdragene, alt har jeg lært av gutta fra Hems. Da jeg var yngre var flere av dem viktige forbilder og jeg ville gå like fort på ski som de gjorde. Jeg kommer aldri til å glemme en skate-intervall hvor jeg hang på alle gutta og var oppe å dro på de siste dragene, det var utrolig gøy for meg.

Har du rukket å sette deg konkrete mål for 2019-sesongen? Du er motivert for å klinke grundig til enda en sesong?

For neste sesong har jeg satt meg store mål som å komme til nordisk og hevde meg bra der, samtidig vil jeg komme topp 3 sammenlagt i NC og komme inn på det norske juniorlandslaget. Det er veldig store og ambisiøse mål, men hvis jeg treffer med formen når det gjelder og har litt flaks tror jeg absolutt det er mulig.

Takk skal du ha Kasper, veldig moro å høre!

Det var det for denne gang folkens, følg med på nettsiden fremover for flere tilsvarende oppdateringer fra de hemsedølene som fortsatt sikter opp og fram i skisporet.

Bildetekst: Fra Gravset-rennet 2016 (?).