Kasper med en storslått weekend

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 31. Mar 2019

Forrige fredag var Kasper Herland med og gikk 10km i friteknikk mot den ypperste norges- og verdenseliten. Der ble han nr. 41, bare 1 minutt og 54 sekunder bak selveste Martin Johnsrud Sundby. Innenfor minutter foran seg i mål, hadde Kasper regjerende verdensmestere, juniorverdensmestere og landslagsløpere, så dette må kunne sies å ha vært en fantastisk prestasjon av gutten fra Hemsedal.


På lørdag var det duket for finale i norgescupen for juniorer. Her får bare de 50 beste delta. I rennet for M18 ble Kasper nr. 6, 42 sekunder bak Martin Kirkeberg Mørk, som nok blant de fleste regnes for å være blant de største talentene vi har i Norge i utholdenhetsidrett, om dagen. Kasper var for øvrig bare 1s bak 4.plassen. 

Vi spurte Kasper om han kunne fortelle hvordan han opplevde helga. 


Hvordan oppsummerer du rennet på fredag?

- Det var en løype som passet meg utrolig bra med mye dobbeldans, men føret var jeg mer usikker på. Mange varmegrader og løse løyper burde egentlig ikke passe meg så bra med tanke på måten jeg vanligvis løser ting teknisk. Men heldigvis hadde jeg veldig gode ski.

Når rennet startet var det veldig varmt og løst, og det var vanskelig å få følelsen av at man gikk fort på ski. Så da de ved første sekundering (som var ganske sent i løpet) ropte at jeg ledet klassen min med 23 sek, trodde jeg ikke på det i det hele tatt. På andre sekundering sa de jeg ledet hele rennet, men dessverre tapte jeg litt på slutten og var 3 sek unna å få sitte i lederstolen - det var litt kjipt. Fikk en 2. plass i min klasse som jeg er veldig fornøyd med. Fikk også 41. plass av alle, men det hadde ikke så mye å si for min del. Alt i alt en veldig bra dag.


Og lørdagen?

- På lørdag var det 15 km fellesstart i klassisk. Jeg var litt usikker på hvordan jeg kom til å gjøre det, siden jeg er vesentlig bedre i skate samtidig som jeg visste at jeg var i god form. Jeg ble gående i tetgruppa nesten hele veien før de satt opp farten på andrerunden og jeg tapte spurten i en tremannsgruppe og endte på 6. plass.


Hva med resten av sesong? 

- For resten av sesongen tenker jeg å gå Janteloppet, Hemsedalsrennet (<3 red.anm) og Skarverennet. Regner med at det blir en rolig periode med mindre og mer lystbetont trening nå framover, før det starter opp igjen 1. mai med en hel del trening. 


Ambisjoner for løpesesongen?

- Nei, det blir ikke noen planlagte konkurranser med løpesko. Det nærmeste jeg kommer blir nok å prøve og komme seg under 9:15 på 3000m. 


Vi ønsker Kasper lykke til med sesongpausen og forberedelsene inn mot neste sesong. Da skal han gå i klassen for Menn 19-20.

Bildetekst: Kasper under Gravsetrennet (?) i 2017.


0 Kommentar

Resultater klubbmeisterskap fristil

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 14. Mar 2019


Resultater klubbmesterskap 2019 fristil.pdf


På tysdag vert det klubbmeisterskap i skøyting!


Påmelding frå 1730 og fyrste startande går 1810. Me minnar om at den tidlegare "Puddingklassa" har vorte døypt om til "Superheltklassa", men at distansen er som då 3km. Oppmuntrar alle til å stille opp der, om ikkje anna som eit godt førebilete.


Opprinneleg var planen at det skulle vere vanleg tysdagsrenn no, og klubbmeisterskap 9.april. Men me valde å gjere om på dei to renna med tanke på at det moglegvis kan verte for lite snø innan den tid.


Bildetekst: Philippa, Syver og Synne med kvar sin pokal!


0 Kommentar

Brommasprinten og Tropicana - join us!

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 14. Mar 2019

Hei venner!


Minner om fellestur til Brommasprinten og påfølgende bading på Tropicana førstkommende lørdag! Påmeldingsfrist i dag (!). 


Se ev kommentarfelt på Facebook for å se hvem som tenker seg nedover, avtale felleskjøring osv. Trivelig om vi blir en bra gjeng!


Link til påmelding:

https://www.skiforbundet.no/buskerud/terminliste/arrangement/?eid=322459#


Bildetekst: Speakeren under det tilsvarende arrangementet i fjor. 


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline