Tirsdagsrenn 29.01 avlyst pga. kulde

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 28. Jan 2019

Bli med på et morsomt skirenn. Vi lager skicrosselementer i de to korteste løypene og løypa går innom skileikområdet. Vi setter opp slalomporter i både oppover og noen nedoverbakker. Det blir baklengsporter og kuleløype. Langrennscross skal være gøy og gjøre “voksenløyper” mer spennende. Det motiverer og inspirerer barn og unge, og skaper et grunnlag for utvikling av tekniske skiferdigheter og skiglede.

Rennet går i fristil.

Påmelding fra 17.30 til 18.00. De som ikke ønsker tidtaking går i fellesstart kl. 18.05, mens de med tidtaking har intervallstart med 20 sek. mellomrom og første start kl. 18.10.

Etterpå blir det kveldsmat på Gravsetstugu. Alle er velkommen!


0 Kommentar

Sigurd Hulbak før Marcialonga - se på NRK1 0745 på søndag!

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 26. Jan 2019

Hvordan er du fornøyd med sesongen hittil, Sigurd? Du har gått i Livigno og deltok på Budorrennet før Kaiser Maximillian Lauf?

- Sesongåpningen i Livigno ble ikke slik jeg håpet på, trur høyden kan ha spilt inn litt her. Men gikk bedre på Romjulsrennet og Budor. 

- Er fornøyd med Kaiser, låg i gruppa med Tynell og Thele. Men måtte slippe gruppa i noen utforkjøringer ned mot mål, kunne kanskje klart topp 50, men fornøyd uansett. Fikk SC-poeng! 

Sigurd ble, for den uinnvidde leser nr. 54 på KML. 


Hva tenker du om morgendagen? Marcialonga regnes av mange for å være langløpernes VM (Vasaloppet er OL, journ.anm.), har du prikket inn storformen og forventningene? Marcialonga betyr jo den lange marsjen, men kalles av noen for massakrialonga da det er nokså smale løyper og en del kreative svinger - hvordan passer det for deg?

- Marcialonga er kanskje ikke helt løypeprofilen som passer best for meg, men er fornøyd om jeg kommer blant topp 60 og får poeng i SC-sammendraget. 

- Etter rennet blir jeg værende her nede i Italia ei uke, og skal gå Toblach-Cortina (som også er en del av Ski Classics, journ.anm.) neste helg. Etter det blir det en liten periode med mer mengdetrening i februar. Jeg regner med å gå noen norske turrenn, men ikke helt bestemt meg for hvilke ennå. 


For alle skikkelige langløpere er hovedmålet turen fra Sälen til Mora første søndagen i mars. Hva tenker du om årets utgave av Vasaloppet for din del, blir det å forbedre den sterke 79.plassen fra i fjor? Hva med resten av sesongen? 

- Jeg gleder meg, og går for å komme meg inn rundt topp 50-60 der. Videre blir det Halv- og Hel Birken, håper å gjøre det bedre der, enn de siste par åra. 

- Deretter følger Valdresmarsjen fra Beitostølen til Danebu og Trollski Maraton (hhv. 65 og 120km, journ.anm.). 


Forrige sesong ble du hhv nr. 1 og 3 på disse to sistnevnte rennene, hva er håpet i år? 

- Håper å kunne kjempe om seiern i disse to renna. Etter det reiser jeg til Finland for å gå Yllas-Levi.
På tampen skal jeg også seff gå Hemsrennet! 


Til slutt, hvem tipper du som de første tre gjennom Vasagatan i Mora? 

1. Nygaard 

2. Chernousov 

3. Vesterheim


Hele HILL ønsker Sigurd lykke til hele veien til Cavalese!


Bildetekst: Tre gladgutter for HIL på Budorrennet 2019. Fv: Morten Andreas Løchen, Per Kristian Haraldsen og portrettobjektet. 


0 Kommentar

Intervju med Oskar Owesen etter Beiasprinten

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 24. Jan 2019

Bildetekst: Oskar på plass på Liatoppen.

Hei Oskar! 

Forrige helg kom du til finalen og var der for eksempel bare 26 sekunder bak lag- og klassekamerat Simen. Hvordan er du fornøyd med Beiasprinten 2019 for din egen del?

- Jeg syntes kroppen kjentes bra ut, men synes et lite halvminutt er litt for mye. Samtidig vet jeg at sprint ikke er min sterkeste side, det er litt mer for dem som er litt høyere. Jeg hevder meg bedre når det blir litt lengre, og kanskje litt mer bakker. 


Hva tenker du om sesongen videre, hvilke renn har du sett deg ut som de viktige målene i år?

- De viktigste rennene for meg er de som er på hjemmebane, altså på Gravset ( <3 journ.anm.), så for meg blir det naturlig å trekke frem særlig klubbmesterskapene og Hemsedalsrennet på Skjærtorsdag. 

- I tillegg til å være på hjemmebane er Hemsedalsrennet er et tøft, turrenn i klassisk stil hvor det kommer masse folk, og at vi går en kilometer mer enn vi pleier gjør det ekstra spennende - selv om jeg kanskje trives best i fristil. Jeg tror egentlig det er meningen at vi skal gå 4km, men siden det ikke finnes 4km-sløyfe på Gravset blir det 5km. Så langt har jeg aldri gått med startnummer før! 


Om ikke lenge er det igjen tid for klubbmesterskap, først klassisk (19. februar) og deretter fristil (9.april). Hvilket av de to gleder du deg mest til, og har du troa på å endelig hente hjem en klubbmestertittel?

- Klubbmesterskapet i fristil har vært min kanskje beste konkurranse de siste par sesongene, jeg ble nr. 2 i fjor, så det gleder jeg meg ekstra til. I klassen min er det en del gode klassiskløpere, så der er jeg redd at jeg kan falle utenfor av pallen. På fristil kan det åpne seg muligheter for å hente seieren hjem, enten ved å treffe maks med formen, eller ved å legge inn en ekstra tøff takling på Simen i en av gymtimene uka før, sier gromgutten med glimt i øyet.


Siste spørsmål, det nærmer seg EFNS, Skogs-EM i langrenn og skiskyting, for pappa. Hvordan tror du det går med ham der?

- Det greiene der vet jeg ikke om jeg har helt trua på, men håper jo selvfølgelig at det går bra! Men jeg vet han koser seg med det, og hvis han er fornøyd, er jeg fornøyd - som han pleier å si til meg.


Vi heier på Oskar i forberedelsene fremover mot kommende renn! Kjør på! 
0 Kommentar

Pre race portrett før La Diagonella med Jakob Mestvedthagen

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 18. Jan 2019

Nå i år har du blitt en del av Team NTNUI Sweco. Hvordan har det vært å debutere i et langløp med en skikkelig sponsor i ryggen? 

- Største overgangen er vel at det er et opplegg rundt, og at det ikke blir så mye organisering for min del, med overnatting, leiebil osv. En annen overgang er jo at min tidligere "hovedsponsor" og sjefssmører (les: Far) er igjen hjemme og jeg må prøve å stelle istand like gode ski som han får til.


Hvordan ble Kaiser Maximillian Lauf forrige helg, for din del?  

- KML ble kortet ned med 20 km pga ekstremt stor snøskredfare i den ene dalen løpet skulle gå i. Heldigvis for meg var dette 20 km flatt stakeparti, noe som gjorde det enkelt for meg å velge å gå med festesmurning (hvilket jeg er evig glad for i ettertid). Det var ekstremt løse forhold og ikke mye spor igjen ettersom damene startet 1:15t før herrene. Løpet ble tungt, spesielt på flatene og nedover da jeg tapte i forhold til de som gikk på blanke ski (som stort sett var alle jeg gikk rundt), men sluttresultatet med en 67. plass var meget bra.


På lørdag er det det nokså nye rennet, La Diagonella i Sveits, som står på tapetet. Kan du si litt om løypa, race plan og hva som skal til for at du sier deg fornøyd etter målgang? 

- La Diagonela har en mye flatere profil sammenlignet med Maximilian, så jeg har bestemt meg for å gå på blanke ski. Forholdene ser ut til å bli faste og fine. På startlista er det ikke like mange eliteutøvere som i Maximilian, så har et håp om å komme rundt topp 50 og kunne sanke mine første Ski Classics-poeng


Den 3. mars går Vasaloppet av stabelen, og for deg, som for alle andre skikkelige langløpere, er dette sesongens hovedmål. Hvordan ligger du an frem mot det 9 mil lange turrennet mot Mora?

- Jeg regner med at jeg får en liten pekepinn på om det er smart å velge og stake de 9 milene gjennom furuskogen i Sverige nå på lørdag, eller om det er lurt å gå med feste, slik som i fjor. Med tanke på videre trening mot Vasaloppet krysser jeg fingrene at kroppen restituerer seg raskt og godt etter disse rennene nå når jeg kommer meg tilbake til skolebenken og kvinnebesøk i Trondheim. Også er det jo litt annet snadder, som NM og annet, man har lyst til å få med seg utover vinteren. Men håpet om å unngå tjeideng lever enda!


Lykke til i morgen og videre med oppkjøringa mot turen i Fäders Spår og andre spor i ukene som kommer! 


0 Kommentar

NC Konnerud - Close up med Kasper Herland

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 11. Jan 2019

Hei Kasper, denne helga er sesongens første Norgescup for juniorer. Det er konkurransedager både fredag, lørdag og søndag - hvilke distanser skal du gå, og hva er ambisjonene dine? 

- På Fredag er det 10 km skate, der har jeg absolutt størst ambisjoner om å gjøre det bra og målet er å komme på pallen. 


Da Kasper vant Hovedlandsrennet (tilsvarende NM, for 15-16 åringer) i forfjor, var det på nesten den samme distansen. Se bilde nederst i saken.

- På lørdag er det klassisk sprint i en veldig lett løype, der er jeg fornøyd om jeg går videre fra prologen. Søndag er det 10 km klassisk, her er jeg litt usikker på hvor raskt jeg greier å, men målet er å komme blant de 5 beste. 

- Dersom jeg greier å være topp 4 sammenlagt etter helgen, blir jeg tatt ut til å gå EYOF (European Youth Olympic Festival), noe som er mulig hvis jeg får full klaff alle tre dagene. 

- Hvis jeg er topp 10 sammenlagt kommer jeg til Nordisk, noe som kanskje er hakket mer realistisk, men jeg går for å bli topp 4 sammenlagt.


Hva er dine hovedmål for sesongen videre?

- Det å komme videre til enten EYOF eller Nordisk er absolutt mitt største mål i løpet av vinteren, så derfor blir denne helgen på Konnerud av stor betydning mye for meg. Men jeg føler meg klar, og gleder meg til å krige mot de beste i landet på min alder!


Da ønsker HIL Langrenn masse hell og lykke til Kasper Herland og Guri Hulbak, som begge skal representere HILs farger på Konnerud denne helga! 

Følg med på live.fis-ski.com utover dagen. Ev. via langrenn.com dersom direkte-linken ikke fungerer. 


Bildetekst: Kasper på vei mot seier på 7,5 skøyting under Hovedlandsrennet 2017.


0 Kommentar

Resultater tysdagsrenn 8. januar

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 6. Jan 2019

8. januar var det klart for sesongens fyrste tysdagsrenn. 58 løparar deltok på rennet som gjekk i fristil.

Resultater tysdagsrenn 8. januar 2019.PDF


Etter rennet var det vaflar og brødskiver på Gravsetstugu.

Løypelengder:

Under 7 år: 0,75 km

7-10 år: 1 km

11-12 år: 2 km

13-14 år: 3 km

Sportyklasse. 3 km

15 år og eldre: 5 km

Herrer 17 år og eldre: 10 km0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline